Om løbedoktor

Om Løbedoktor: Idéen til hjemmesiden udsprang under lægestudiet da jeg begyndte at løbe marathon og ultraløb. Jeg har i den forbindelse pådraget mig forskellige løbeskader hvor jeg oplevede at information om skaden, forløbet, behandlinger samt hvad jeg selv kunne gøre var svær at finde ét sted.  Samtidig lever vi i en tid hvor digitale medier i stigende grad inkorporeres i dagligdagens gøremål. Derfor virkede det naturligt at samle informationer omkring løbeskader, træning og genoptræning ét sted. Formålet med siden er således at overskueligøre din løbeskade så du bedre kan håndtere den.

Siden er baseret på lægefaglig viden, men afspejler i høj grad også de erfaringer jeg har gjort mig som løber. Den vil fungere som et struktureret opslagsværk hvor du vil kunne finde oplysninger om din skades natur, behandling og forløb. Vælg hvilken kropsdel du er skadet i og dernæst din specifikke skade. Siden planlægges færdiggjort i forbindelse med min lægevidenskabelig kandidatafslutning i starten af 2019.

Om Andreas: Under lægestudiet på Aarhus Universitet har jeg været aktiv i forskergruppen ved Idrætsklinikken på Aarhus Universitetshospital hvor jeg har præsenteret mit arbejde ved nationale og internationale kongresser samt publiceret en artikel i det anerkendte tidsskrift KSSTA. I min fritid har jeg arbejdet som ortopædkirurgisk operationsassistent samt studentermedhjælper i to forskellige private ortopædkirurgiske klinikker. Jeg har derudover været bestyrelsesmedlem i en ortopædkirurgisk studenterorganisation og deltaget i forskellige kurser herunder et kirurgisk kursus i kikkertkirurgi i knæleddet henvendt læger i intro- og hoveduddannelses stillinger. Jeg kan lide at løbe langt og langsomt og har efterhånden løbet en del ultraløb herunder Sean O’brien 100k, et kvalifikationsløb til ‘Westen States Endurance Race’ (100miles), i Malibu. Du kan følge mine seneste aktiviteter i boksen nedenfor.  Med venlig hilsen Andreas Chatterton

I mål efter Sean O’Brien 100km i Malibu, Californien, 2018